Degradatiekandidaat Newcastle United moet het zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Swansea City stellen zonder Daryl Janmaat. 

De 26-jarige rechtsback heeft last van een lies- en handblessure. Beide kwetsuren liep hij afgelopen zaterdag op in de verloren uitwedstrijd tegen Southampton (3-1).

Janmaat viel kort voor de rust uit met een liesblessure na een ongelukkige valpartij. Volgens Engelse media zou de 27-voudig international in de catacomben van het stadion in Southampton een paar vingers hebben gebroken bij een woede-aanval.

Janmaat zou met zijn vuist hard tegen een muur hebben geslagen. Newcastle United en de speler zelf hebben die gang van zaken in de afgelopen dagen nog niet bevestigd.

Newcastle United staat momenteel met 25 punten op de negentiende plaats in de Premier League. De ploeg van Georginio Wijnaldum, Siem de Jong, Vurnon Anita en Tim Krul verloor liefst negentien van de 32 gespeelde duels. 

Pieters

Erik Pieters heeft bij Stoke City de problemen met trainer Mark Hughes uitgepraat. De 27-jarige verdediger kreeg zondag een woordenwisseling met zijn coach toen hij tijdens het met 4-1 verloren duel met Liverpool werd gewisseld.

''Ik heb na de wedstrijd met Erik gesproken en er is nu niets meer aan de hand'', vertelde Hughes donderdag op een persconferentie. ''Hij speelde tegen Liverpool niet goed en dat heb ik hem ook verteld. Hij heeft daar nu begrip voor en ik snap hem ook. Nu gaan we weer verder.''

Hughes kan Pieters voorlopig niet opstellen. De 18-voudig international van Oranje kreeg tegen Liverpool alweer zijn tiende gele kaart van het seizoen en is voor twee duels geschorst.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League