De uitschakeling in de Champions League woensdagavond door een 2-0 nederlaag bij Atletico Madrid is keihard aangekomen bij de spelers van FC Barcelona.

"Dit is een zware klap die we niet zagen aankomen'', erkende verdediger Gerard Piqué na het verlies in de kwartfinales. "We moeten ons zo snel mogelijk herpakken en weer oprichten.''

De Catalanen waren dit seizoen lange tijd ongenaakbaar, maar zijn juist in de eindfase de weg kwijtgeraakt. Barcelona pakte slechts één punt uit de laatste drie competitieduels, zag de royale voorsprong aan kop van de Primera Division verdampen en werd als titelverdediger uitgeschakeld in de Champions League.

"Het is duidelijk dat we niet onze beste fase in het seizoen doormaken'', zei Piqué. "Maar we hebben nog twee prijzen om voor te spelen, het kampioenschap en de beker.''

Video: Samenvatting Atletico Madrid-FC Barcelona

Penalty

Volgens aanvoerder Andrés Iniesta is Barcelona van slag. "Natuurlijk gaan ook wij twijfelen in moeilijke fases. Maar we moeten dit zo snel mogelijk vergeten en ons focussen op de prijzen die we nog kunnen winnen.''

De middenvelder wilde niet te lang stilstaan bij de beslissingen van scheidsrechter Nicola Rizzoli. De Italiaan gaf Atletico wel een strafschop na hands van Iniesta in het zestienmetergebied, maar gaf Barcelona even later een vrije trap na hands van Atletico-captain Gabi net binnen het strafschopgebied.

"Het gaat er niet om of de scheidsrechter goed of fout zat, dat verandert niks."

Sergio Busquets was meer uitgesproken over het incident. "Het was een duidelijke strafschop. Ik dacht eerst dat de scheidsrechter er ook een gaf. Maar we kunnen er nu niks meer aan doen, dus het heeft geen zin om te klagen.

Vrijdag vindt in Nyon de loting voor de halve finale van de Champions League plaats. Naast Atletico Madrid hebben ook Manchester City, Real Madrid en Bayern München de laatste vier bereikt.

Video: Barcelona claimt penalty in blessuretijd