Manchester United-manager Louis van Gaal was woensdagavond vooral blij voor de club dat de 'Mancunians' zich ten koste van West Ham United plaatsten voor de halve finales van de FA Cup.

"Ik heb altijd gezegd dat ik een titel wil, maar het is niet belangrijk voor mij persoonlijk. Het gaat om de club, de spelers en het team", zei Van Gaal voor de camera van de BBC.

United won de replay met 2-1 en Van Gaal concludeerde dat zijn ploeg de thuissupporters op Upton Park stil had gekregen. "Op de laatste vijf minuten na. Toen was het na de aansluitingstreffer nog even vrezen, maar dat is ook de schoonheid van de FA Cup."

"Maar je hebt onze fans de hele tijd horen zingen tijdens de wedstrijd. Het was fantastische steun. Ik houd daar wel van."

Van Gaal was wel van mening dat United het duel eerder op slot had moeten gooien. "Zij waren slordig aan de bal. Er lagen daardoor veel mogelijkheden voor ons, maar we waren niet kalm genoeg. Ik vond ons defensief wel zeer goed spelen. We gaven niet veel weg."

De Gea

De voormalig bondscoach van Oranje, die aan zijn tweede seizoen bezig is in Manchester en nog geen enkele prijs won, loofde ook het optreden van doelman David de Gea.

"Hij stond er op de momenten dat hij er moest staan. Hij is één van de beste keepers die je je kunt voorstellen. Ik ben heel blij met hem."