Karim Benzema komt komende zomer definitief niet in actie op het EK in Frankrijk. De 28-jarige Fransman zal door bondscoach Didier Deschamps niet geselecteerd worden.

"Helaas voor mij en voor iedereen die me altijd heeft gesteund en ondersteund. Ik zal niet worden geselecteerd voor ons EK in Frankrijk", schrijft de aanvaller van Real Madrid woensdag op Twitter.

De mededeling van Benzema volgde na een overleg tussen de Franse bondsvoorzitter Noël Le Graët en Deschamps. Zij bespraken of ze de spits weer in genade moesten aannemen.

Benzema is in een afpersingszaak verwikkeld met collega-international Mathieu Valbuena. Benzema zou de middenvelder van Olympique Lyon hebben laten weten dat er een seksvideo van hem was opgenomen. Tegen betaling van 150.000 euro zouden de pikante beelden niet openbaar worden gemaakt.

Benzema en Valbuena ontbraken vorige maand tijdens de oefeninterlands van Frankrijk tegen Nederland en Rusland. Deschamps had eerder laten doorschemeren dat hij Benzema er graag weer bij zou hebben, al heeft hij met Olivier Giroud, Antoine Griezmann en Anthony Martial goede centrumaanvallers achter de hand.

Teamsport

De Franse bond laat in een verklaring weten dat er geen juridische belemmering was om Benzema uit te nodigen. De bond benadrukt echter ook dat sportieve prestaties belangrijk zijn, maar niet doorslaggevend.

"Voetbal is een teamsport waarin spelers in harmonie met elkaar moeten samenwerken", schrijft de bond, die de 81-voudig international verder verwijt een slecht voorbeeld te hebben gegeven.