Voetbal

Geen nader onderzoek naar breken ruit door PSV-verdediger Arias

De aanklager betaald voetbal van de KNVB ziet af van een onderzoek naar PSV'er Santiago Arias, die zaterdag tijdens het duel met Willem II een ruit brak in de catacomben van het Philips Stadion.

De KNVB meldde maandag nog dat er een vooronderzoek was gestart, maar de aanklager zal dat niet doorzetten. Hij doet het incident af met een berisping. De verdediger ontloopt daardoor een verdere schorsing.

Arias sloeg de ruit stuk nadat hij een tweede gele kaart en dus rood had gekregen van arbiter Bas Nijhuis.

Door zijn twee gele kaarten tegen Willem II mist Arias zaterdagavond wel de uitwedstrijd van de regerend kampioen tegen Roda JC.

Geen boete

PSV meldde op maandag dat de Brabanders Arias twee keer extra inzetten bij maatschappelijke activiteiten van de club als straf voor het breken van de ruit.

Dat was de uitkomst van het gesprek maandagmorgen tussen de verdediger en trainer Phillip Cocu. Arias krijgt geen boete. Hij zal wel de rekening voor een nieuwe ruit betalen.

Cocu en algemeen directeur Toon Gerbrands maakten na de met 2-0 gewonnen wedstrijd in het Philips Stadion al duidelijk dat de actie van de 24-jarige Arias "niet past" bij PSV.

Bekijk het programma en de stand in de Eredivisie

Lees meer over:

Oefenduels Eredivisieclubs

Oefenduels Eredivisieclubs
De clubs uit de Eredivisie bereiden zich met vriendschappelijke duels voor op het nieuwe seizoen.
Tip de redactie