Coach Claudio Ranieri denkt dat het voor Leicester City nog behoorlijk pittig gaat worden om de koppositie in de Premier League ook in de laatste wedstrijden te behouden, ondanks de ruime voorsprong.

"Het is nog niet gedaan. De laatste vijf wedstrijden zullen verschrikkelijk lastig worden. Tottenham gaat niet opgeven, dus wij moeten gefocust blijven", zegt de 64-jarige Italiaan in een interview met Gazetta Dello Sport

Leicester koestert in de laatste duels een voorsprong van liefst zeven punten op naaste belager Tottenham Hotspur.

De verrassing van het seizoen neemt het in de laatste vijf wedstrijden nog op tegen West Ham United, Swansea City, Manchester United, Everton en Chelsea. 

"We moeten alleen naar onszelf kijken. Mocht Tottenham ons alsnog inhalen, dan zal ik ze feliciteren. Dat is hoe het gaat in de sport."

Werklust

Hoewel Leicester City voor aanvang van dit seizoen zeker niet werd geschaard tot de titelfavorieten, is het voor Ranieri geen verrassing dat zijn ploeg goed presteert.

"Ik zag tijdens het trainingskamp in Oostenrijk al dat dit team een speciaal en sterk moraal heeft. Die werklust is onze grootste kracht. Het zijn goede jongens die elke week heel hard werken."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League