FC Barcelona hoopt woensdagavond voor de twaalfde keer in de historie de halve finales van de Champions League te bereiken. 

De ploeg van Luis Enrique moet dan wel afrekenen met Atletico Madrid. De heenwedstrijd in Camp Nou eindigde in een 2-1 zege voor FC Barcelona. 

Geen enkele andere club wist vaker door te dringen tot de halve eindstrijd van de Champions League dan FC Barcelona.

In de laatste acht jaar voegden de Catalanen zich altijd bij de laatste vier, op het seizoen 2013/2014 na. Toen was uitgerekend Atletico in de kwartfinale te sterk voor de regerend landskampioen van Spanje.

Messi

Coach Enrique zal woensdagavond hopen op een bevlieging van één van zijn sterspelers. Lionel Messi wist in de laatste zes wedstrijden in de kwartfinale niet tot scoren te komen. De laatste keer was tegen Paris Saint-Germain in het seizoen 2012/2013. 

De Argentijn maakte dit Champions League-seizoen zes doelpunten, twee minder dan ploeggenoot Luis Suarez en tien minder dan Cristiano Ronaldo van Real Madrid.

De andere kwartfinale in de Champions League van woensdagavond gaat tussen Bayern München en Benfica. De Duitsers verdedigen in Portugal een 1-0 voorsprong uit de heenwedstrijd. 

Het duel tussen Atletico Madrid en FC Barcelona begint woensdagavond om 20.45 uur en wordt live uitgezonden door NU.nl en SBS6. De voorbeschouwing begint om 20.00 uur. Na afloop volgt een uitgebreide samenvatting van Benfica-Bayern.