Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Zaalvoetbal Zaalvoetballers in play-offs uitgeschakeld voor WK-ticket

De Nederlandse zaalvoetballers zijn dinsdag uitgeschakeld in de strijd om een WK-ticket. Over twee duels bleek het team van bondscoach Marcel Loosveld in de play-offs niet opgewassen tegen Azerbeidzjan.
Door NU.nl/ANP

Nadat Oranje drie weken geleden met 5-1 moest buigen in Almere, werd dinsdag in de return in Baku gelijkgespeeld door de Nederlandse ploeg: 4-4.

Oranje kwam door doelpunten van Tevfik Ceyar, Mats Velseboer, Karim Mossaoui en Mohamed Attaibi tot vier keer toe terug van een achterstand, maar dat was na de eerdere nederlaag niet genoeg voor een WK-ticket.

Door het gewonnen tweeluik kwalificeert Azerbeidzjan zich voor de mondiale titelstrijd, die op 10 september begint in Colombia.

Ondanks de uitschakeling was Loosveld niet geheel ontevreden. "We hebben vandaag gewerkt aan eerherstel en dat is goed gelukt. Ik heb heel goede momenten gezien. Het is en blijft jammer dat we het in Almere in enkele minuten hebben weggegeven. Daarentegen ben ik trots op de ploeg dat we vandaag 4-4 weten te spelen."

In 2000 wist Nederland zich voor het laatst te plaatsen voor een WK. De zaalvoetballers sneuvelden toen in de twee ronde bij het toernooi in Guatemala.

Aanbevolen artikelen