Kevin Abbring krijgt volgende maand weer een kans zich te laten zien in het WK rally. De Brabander hoorde dinsdag van de leiding van zijn team Hyundai dat hij in de Rally van Portugal van start mag gaan.

Abbring rijdt in een bolide van vorig jaar, waarmee hij afgelopen seizoen al in vijf WK-rally's meedeed. Twee keer een elfde plaats was toen zijn beste prestatie. 

27-jarige Abbring werd begin 2015 door het fabrieksteam van Hyundai aangetrokken als test- en reservecoureur. Hij mocht niet alleen de nieuwe bolide voor 2016 helpen ontwikkelen, maar ook een aantal rally's rijden.

In januari gaf Abbring in gesprek met NU.nl al aan dat hij zich in 2017 een permanent zitje bij de WK Rally wil verschaffen. Volgende maand krijgt hij dus de kans om zich in de kijker te rijden. 

In Matosinhos gaat de Nederlandse rallyrijder naast de vaste Hyundai-coureurs Thierry Neuville, Dani Sordo en Hayden Paddon van start.

De Rally van Portugal is de vijfde van veertien WK-rally's in 2016. Eerst staat de Rally van Argentinië nog op het programma (21 tot 24 april). Sébastien Ogier (twee maal) en Jari-Matti Latvala van Volkswagen legden beslag op de eerste drie zeges van het seizoen.