Sinisa Mihajlovic is dinsdag ontslagen als trainer van AC Milan. De 47-jarige Serviër wordt per direct opgevolgd door Cristian Brocchi.

Mihajlovic, die in juni voor twee jaar tekende bij de Milanezen, wordt verantwoordelijk gehouden voor de teleurstellende resultaten bij de 18-voudig landskampioen die zesde staat in de Serie A. 

Afgelopen zaterdag werd in San Siro met 2-1 verloren van koploper Juventus, dat liefst 27 punten meer heeft.

Opvolger Brocchi was al werkzaam bij de club als trainer van AC Milan onder-19. Hij was tussen 2001 en 2008 actief voor de 'Rossoneri' en begint aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in de Serie A.

Coppa Italia

De 40-jarige Brocchi maakt in ieder geval het seizoen af en moet de ploeg naar Europa League-voetbal leiden. Dat kan ook via de beker. AC Milan speelt op 21 mei de finale van de Coppa Italia tegen Juventus.

Mihajlovic is de vierde trainer in ruim twee jaar tijd die het veld moet ruimen van eigenaar Silvio Berlusconi. Massimiliano Allegri (januari 2014), Clarence Seedorf (juni 2014) en Filippo Inzaghi (juni 2015) gingen de oud-speler van Lazio, AS Roma, Sampdoria en Internazionale voor.

Bekijk het programma en de stand in de Serie A