Dallas Mavericks heeft zich voor de vijftiende keer in zestien jaar verzekerd van een plek in de play-offs van de NBA. 

De ploeg van de Duitse blikvanger Dirk Nowitzki stelde het ticket maandagavond veilig in Salt Lake City, door concurrent Utah Jazz met 101-92 te verslaan.

"Dit team heeft het verdiend om in de play-offs te staan", zei Nowitzki, de 37-jarige veteraan die de Mavericks bij de hand nam met 22 punten en 11 rebounds.

De NBA-kampioen van 2011 had wel een eindsprint nodig om het seizoen een vervolg te geven. Door zeven van de laatste acht wedstrijden te winnen, mogen de Mavericks toch de play-offs in.

In de eerste ronde lonkt een duel met San Antonio Spurs. Die ploeg gaat in het westen als tweede eindigen achter het dominante Golden State Warriors, Dallas wordt waarschijnlijk zevende.

Veertien teams

In totaal zijn nu vijftien ploegen zeker van de play-offs. Naast Dallas Mavericks, Cleveland Cavaliers en San Antonio Spurs wisten Toronto Raptors, Atlanta Hawks, Boston Celtics, Miami Heat, Charlotte Hornets, Golden State Warriors, Oklahoma City Thunder, Los Angeles Clippers, Portland Trail Blazers, Indiana Pacers, Detroit Pistons en Memphis Grizzlies zich te plaatsen.

Uiteindelijk gaan er zestien van de in totaal dertig ploegen in de NBA door naar de play-offs. Houston Rockets en Utah Jazz strijden om het laatste ticket.