Zlatan Ibrahimovic voelt zich beter dan ooit bij Paris Saint-Germain, dat zich opmaakt voor de return in de kwartfinales van de Champions League dinsdag tegen Manchester City.

"Ik ben nog nooit zo goed geweest. Ik voel me beter dan ooit", zegt Ibrahimovic maandag op de website van de UEFA.

De 34-jarige Zweed is ondanks zijn relatief hoge leeftijd bezig aan een uitstekend seizoen bij PSG. Hij scoorde al dertig keer in de Ligue 1 en was vorige week in Parijs ook trefzeker in de heenwedstrijd tegen City (2-2).

"Ik ben oud geboren en zal jong sterven", verklaart Ibrahimovic met een knipoog. "Leeftijd is maar een getal, dat heb ik dit jaar bewezen. Het hoofd bepaalt hoe jong of oud je echt bent en ik heb dit jaar besloten dat ik nog erg jong ben."

Betere ploeg

Hoewel Ibrahimovic al veel prijzen won in zijn lange loopbaan, ontbreekt nog altijd de Champions League in zijn prijzenkast. "Maar ik ga er alles aan doen om die prijs alsnog te winnen."

Met PSG kwam de spits de afgelopen jaren niet verder dan de kwartfinales. Ibrahimovic heeft goede hoop dat daar dit seizoen verandering in komt door dinsdag op bezoek bij City een plek bij de laatste vier af te dwingen.

"We hebben dit seizoen een betere ploeg dan in voorgaande jaren. Bovendien is de ploeg gewend aan het spelen van kwartfinales, al kun je nooit voorspellen hoe een wedstrijd loopt."

Verratti

Meevaller voor PSG in de aanloop naar het cruciale duel in Manchester is dat de Parijzenaars mogelijk weer kunnen beschikken over Marco Verratti. Zaterdag zei trainer Laurent Blanc nog dat er voor het meespelen van de Italiaanse middenvelder tegen City een wonder nodig is.

De 23-jarige Verratti was sinds eind februari geblesseerd aan het schaambeen. In hoeverre hij fit genoeg is om in de basis te beginnen moet worden afgewacht.

Ook aanvallende middenvelder Javier Pastore behoort weer tot het keurkorps van Blanc, die wel David Luiz en Blaise Matuidi mist wegens een schorsing.

Video: Samenvatting PSG-City

De wedstrijd tussen Manchester City en Paris Saint-Germain wordt dinsdag live uitgezonden op SBS6 en NU.nl. De voorbeschouwing begint om 20.10 uur.