Richard Grootscholten is vanaf volgend seizoen hoofd jeugdopleiding bij Feyenoord. De 51-jarige Naaldwijker is de opvolger van Damien Hertog.

De Rotterdamse club maakte al eerder bekend dat Hertog komend seizoen aan de slag gaat als trainer van Feyenoord onder-19. 

Grootscholten, die voor twee jaar getekend heeft, komt over van de Poolse club Zaglebie Lubin FC, waar hij sinds drie jaar technisch manager is. Daarvoor was hij werkzaam bij het Russische Kuban Krasnodar en het Canadese Vancouver Whitecaps.

Tussen 2006 en 2008 was Grootscholten al hoofd jeugdopleiding bij Sparta. In de daaropvolgende twee jaar was hij technisch directeur bij de club uit Spangen.

Juiste man

Technisch directeur Martin van Geel is blij met de komst van Grootscholten. "Met zijn kwalificaties en schat aan ervaring is Richard in onze ogen de juiste man voor deze functie", aldus Van Geel maandag bij de bekendmaking op de website van Feyenoord.

Grootscholten is ook blij dat hij bij Feyenoord aan de slag gaat. "Vanaf het eerste gesprek was het gevoel van beide kanten goed. Ik zie in deze nieuwe rol een grote uitdaging, die bovendien bij mij past", aldus Grootscholten.

FC Twente

Ook FC Twente heeft een nieuwe hoofd jeugdopleiding gevonden. Michel Jansen volgt Dennis Bekking op, die eind vorige maand werd aangesteld als technisch manager bij Go Ahead Eagles.

De 50-jarige Jansen was dit seizoen coach van Jong FC Twente. Tussen 2008 en 2013 was hij al de eindverantwoordelijke bij de Twentse jeugdopleiding.

In het seizoen 2013/2014 was de oefenmeester uit Vriezenveen de hoofdtrainer van de Tukkers, omdat Alfred Schreuder nog niet de juiste papieren had.

"Er is volop werk aan de winkel", aldus Jansen op de site van FC Twente. "We zullen echt weer moeten gaan bouwen, want de opleiding heeft de afgelopen seizoenen toch wel onder druk gestaan."