Het management van Lotto-Jumbo gaat na de voorjaarsklassiekers in gesprek met Sep Vanmarcke over verlenging van zijn contract dat na dit jaar afloopt.

"We zijn heel tevreden over Sep en willen zeker met hem door. Een eerste gesprek met hem en zijn manager is al gepland'', zei algemeen directeur Richard Plugge maandag.

De 27-jarige Belg eindigde de afgelopen weken als tweede in Gent-Wevelgem, als derde in de Ronde van Vlaanderen en als vierde in Parijs-Roubaix.

Plugge: "Sep heeft het ook zondag weer goed gedaan. We zetten niet voor niets het hele team in om hem zo ver mogelijk te krijgen. Iedereen cijfert zich weg voor Sep.''

Eerder op maandag berichtte De Telegraaf nog dat een van de geldschieters van de ploeg heeft gezegd dat Vanmarcke de ploeg gaat verlaten. Plugge noemt dat echter "onzin".

Vanmarcke rijdt sinds 2013 voor de Nederlandse ploeg, die destijds nog luisterde naar de naam Blanco Pro Cycling. Zijn grootste overwinning boekte hij in 2012 bij de Omloop Het Nieuwsblad in dienst van Garmin-Sharp.