Nico Rosberg staat positief tegenover een verlenging van zijn aflopende contract bij Mercedes, maar heeft geen haast met het tekenen van een nieuwe overeenkomst.

"Mijn contract is niet iets waar ik mee in mijn hoofd zit op dit moment", aldus de huidige WK-leider tegenover Autosport.com.

"Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Mercedes en we hebben een goede relatie. Ik ben hier zolang als het duurt, en dat is het. Ik probeer niet te veel vooruit te kijken."

Rosberg is bezig aan zijn zevende seizoen bij Mercedes nadat hij na het seizoen 2009 overstapte van Williams.

Toto Wolff, teambaas van de Duitste renstal, meldde in december al dat de contractonderhandelingen met Rosberg waarschijnlijk niet in de eerste helft van het seizoen zullen plaatsvinden.

Verhoudingen

De 30-jarige Duitse coureur heeft momenteel vijf Grand Prix-zeges op rij achter zijn naam staan, waar hij de voorgaande jaren vaak zijn meerdere moest erkennen in teamgenoot Lewis Hamilton.

Rosberg heeft niet het gevoel dat de verhoudingen aan het veranderen zijn.

"Alles valt dit seizoen net iets vaker mijn kant op. Dat is geen probleem voor Hamilton, hij is een slimme jongen. Hij zal zich snel aanpassen en terugkomen. We moeten het uiteindelijk elke race zelf klaarspelen. Dat is een mooie uitdaging."

Hamilton heeft een contract tot het einde van 2018 bij Mercedes.