Nigel de Jong heeft met een zware overtreding voor opschudding gezorgd in de Amerikaanse competitie MLS. De middenvelder van Los Angeles Galaxy raakte zondag Darlington Nagbe van Portland Timbers hard op zijn enkel.

De 25-jarige Amerikaans international kon de wedstrijd in Los Angeles niet vervolgen na de overtreding in de 73e minuut. Hij werd in een rolstoel van het veld gereden, terwijl De Jong er vanaf kwam met een gele kaart.

Na de wedstrijd bood De Jong Nagbe zijn excuses aan. "Het is nooit mijn intentie om iemand te blesseren. Mijn excuses aan deze jongen", zei de 81-voudig Oranje-international op de website van LA Galaxy.

"Ik raakte de bal een beetje en helaas ook zijn enkel. Ik hoop dat zijn blessure niet ernstig is. Ik heb Nagbe ook gezegd dat het niet mijn intentie was om hem te blesseren en dat heeft hij geaccepteerd."

Video: De overtreding van De Jong op Nagbe

Smerig

Toevallig was Stuart Holden analyticus bij live-uitzending van de wedstrijd. De inmiddels gestopte Amerikaan, die in 2010 zijn been brak door een overtreding van De Jong in een oefenduel met Oranje, was niet mild voor de Nederlander.

"Destijds maakte hij een smerige overtreding en dat gevoel heb ik nu weer", zei Holden. "Mijn maag draait om als ik de tackle op Nagbe zie."

"Het kan zijn dat De Jong zijn excuses heeft aangeboden, maar voor zo’n overtreding is geen excuus. Het is verschrikkelijk. Hij moet met terugwerkende kracht gestraft worden."

LA Galaxy-speler Mike Magee had na afloop moeite om zijn ploeggenoot te verdedigen. "Ík denk niet dat dit de intentie was van Nigel, maar dit was geen beste tackle. Een wedstrijd heeft zulke tackles niet nodig", zei de 31-jarige aanvaller.