Sep Vanmarcke sprak zondag van een "speciale koers" na zijn vierde plaats in Parijs-Roubaix. De kopman van Lotto-Jumbo baalde ervan dat niet hij, maar Mathew Hayman (Orica-GreenEdge) met de zege aan de haal ging.

"Vanuit het vertrek was het volle bak koers. We kwamen al vroeg met een kleine groep vooruit. Dat was een perfect scenario voor mij", begon Vanmarcke zijn verhaal op de website van de Nederlandse wielerformatie.

"De ploeg deed het ook heel goed en op een gegeven moment zaten we met zes man mee. Ik heb één keer lek gereden en toen heeft Tom Van Asbroeck me teruggebracht."

Vanmarcke mocht even aan de overwinning ruiken toen hij op de kasseienstrook Carrefour de l'Arbre succesvol demarreerde uit de kopgroep. Op een vlak gedeelte werd de Belg echter weer ingelopen.

"Ik heb Carrefour de l’Arbre uitgekozen om het te proberen. Daar sloeg ik een gat, maar misschien heb ik nog niet de leeftijd om vervolgens een tandje bij te schakelen en door te zetten", treurde Vanmarcke.

"Ik had het gevoel dat ik de beste was op de kasseien, maar het was niet genoeg. Onze ploeg heeft initiatief genomen en had een podiumplaats verdiend."

Verhoeven

Ploegleider Nico Verhoeven hield een dubbel gevoel over aan de 'Hel van het Noorden'. "We hadden een grote kans op de overwinning, maar wat moest gebeuren, gebeurde niet”, zei hij.

"Het beste scenario was geweest als Sep met één man erbij vooruit was gekomen. De vier renners die hij op Carrefour de l’Arbre achterliet, waren niet goed genoeg om met hem mee te gaan, maar wel om hem binnen schot te houden." 

"Uiteindelijk is deze vierde plaats een ondankbare. Het is een magere beloning voor de prestaties van de ploeg in de afgelopen kasseienklassiekers."