Manchester United-manager Louis van Gaal heeft ondanks de 3-0 nederlaag van zondag bij Tottenham Hotspur de hoop op de vierde plaats in de Premier League nog niet opgegeven.

"We hebben nog zes wedstrijden te gaan en we weten inmiddels dat ook onze concurrenten nog punten kunnen laten liggen", zei Van Gaal voor de camera van de BBC.

United moet in de resterende duels vier punten goedmaken op rivaal Manchester City, dat een plek bezet die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. 

'Ik zie ook wel in dat we nu een gat laten vallen en dat we dat weer moeten dichten. Dat is lastig. Maar ieder team kan van ieder team verliezen in deze competitie, dus we zijn nog steeds in de race", aldus Van Gaal.

United incasseerde alle tegentreffers op White Hart Lane in de laatste twintig minuten van de wedstrijd. Van Gaal vond de nederlaag onnodig.

"Ik heb tegen de spelers gezegd dat ik vond dat we voor die eerste tegengoal een goede uitwedstrijd speelden. We hadden misschien wel de grootste kans van de wedstrijd via Anthony Martial, maar binnen zes minuten is de wedstrijd dan ineens gespeeld." 

"We kregen vandaag zelfs een doelpunt tegen uit een standaardsituatie, terwijl we daar normaliter juist zo sterk in zijn. Maar oké, dit kan gebeuren en we zullen hier mee moeten leven."