Feyenoord-aanvoerder Dirk Kuijt was zondag niet blij met zijn wissel in de slotfase van de met 1-0 gewonnen wedstrijd bij FC Twente.

"Ik was best teleurgesteld, want ik ben een speler die in het laatste kwartier kan scoren", zei Kuijt tegen FOX Sports.

De 35-jarige routinier kondigde een gesprek aan met Giovanni van Bronckhorst. "De trainer is de baas en ik heb veel respect voor hem, maar ik ga wel vragen waarom ik gewisseld werd."

Kuijt was evenmin tevreden over de afronding bij Feyenoord, dat in Enschede legio kansen liet liggen. "Als we hadden gedaan wat we hier hadden moeten doen, dan hadden we met 4-0 of 5-0 gewonnen."

"We moeten dus kritisch naar onszelf blijven kijken. We gaan steeds beter voetballen, maar de afwerking is nog wel even een dingetje.''

Van Bronckhorst is niet bang voor onenigheid met Kuijt. "Ik denk dat Dirk blij is met de overwinning. De ruimtes werden groot en we vonden dat Jens Toornstra dat beter kon invullen en met Bilal Basacikoglu op rechts voor de counter. We zijn een team en iedereen heeft zijn waarde en dat heeft Bilal al vaker laten zien."

De oefenmeester van de nummer drie van de Eredivisie was zeer te spreken over het spel van zijn manschappen. "We speelden vandaag heel goed door de derde man te zoeken en daar had FC Twente geen antwoord op. Ik geef de groep een heel groot compliment omdat we een goede reeks neerzetten."

Ziyech

FC Twente-captain Hakim Ziyech baalde flink dat hij vier minuten voor tijd geen strafschop kreeg. De middenvelder was van mening dat Miquel Nelom een overtreding op hem maakte.

"Het was honderd procent een penalty. Ik kom één-op-één met Vermeer, maar Nelom brengt me uit evenwicht. Een duidelijke strafschop. Nelom zoekt mij op, niet andersom. Ik ben ook niet van de schwalbes. Ik ging op het doel af, waarom zou ik dan gaan liggen?"

Ziyech wist zich zondag niet te onderscheiden. "Ik zat niet lekker in de wedstrijd. Ik heb ook mijn medespelers nodig. Het was te slap met z'n allen."