Feyenoord heeft zondag de zesde overwinning op rij geboekt in de Eredivisie. De Rotterdammers waren in de Grolsch Veste met 1-0 te sterk voor FC Twente.

Michiel Kramer was in de dertiende minuut verantwoordelijk voor de enige treffer van de wedstrijd.

Door de zege verstevigde Feyenoord de derde plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst heeft met nog vier duels te spelen zes punten voorsprong op nummer vier FC Utrecht.

Het financieel geplaagde FC Twente, dat deze week drie punten in mindering kreeg, is terug te vinden op de dertiende positie.

FC Twente en Feyenoord maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van in Enschede. Chinedu Ede zorgde voor het eerste gevaar. Het afstandsschot van de Duitse aanvaller ging over het doel van Kenneth Vermeer. Aan de andere kant was een vrije trap van Tonny Vilhena een prooi voor keeper Nick Marsman.

In de dertiende minuut was het wel raak voor Feyenoord. Eljero Elia kreeg de bal met wat geluk mee en bediende Michiel Kramer, die van dichtbij Marsman passeerde. Het was voor Kramer zijn dertiende competitiedoelpunt van het seizoen.

Ziyech

De Rotterdammers hadden vanaf dat moment de touwtjes in handen, al kreeg FC Twente na een klein half uur via Ede een grote mogelijkheid op de gelijkmaker. Vermeer lag echter goed in de weg. De sluitpost van Feyenoord moest vlak daarvoor ook al redding brengen op een vrije trap van Hakim Ziyech.

Feyenoord kreeg voor rust nog één goede kans. Marsman wist ternauwernood de 2-0 te voorkomen na een kopbal in de verre hoek van Kramer.

De equipe van Van Bronckhorst was ook in de tweede helft sterker. Vilhena schoot in de 50e minuut na een prima aanval over links iets te gehaast over. De bezoekers speelden vervolgens een aantal kansrijke situaties onzorgvuldig uit.

FC Twente kon alleen gevaar stichten uit standaardsituaties. Ziyech was tot twee keer toe met een vrije trap dicht bij de gelijkmaker, maar Vermeer hield zijn doel schoon. Elia trof in de 82e minuut met een kopbal de lat, maar die misser kwam Feyenoord in de slotfase niet duur te staan.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie