Jordan Spieth heeft ook na de tweede ronde nog de leiding in handen op de Masters.

De Amerikaanse titelverdediger leverde vrijdag weliswaar een kaart in met liefst 74 slagen, twee boven par, maar wist de concurrentie nog voor te blijven in de Major op de befaamde baan van Augusta.

Spieth voelt wel Rory McIlroy in zijn nek hijgen. De Noord-Ier, op zoek naar zijn eerste zege in de Masters, zette met een score van 71 slagen (-1) de beste ronde van de dag neer en naderde de Amerikaanse topfavoriet tot één slag.

De Amerikaan Scott Piercy en de Nieuw-Zeelander Danny Lee delen de derde plek op twee slagen van leider Spieth.

De stevige wind die over de banen van de Augusta National joeg, maakte het golfen bijzonder lastig. Spieth noteerde liefs vier bogeys en een double bogey. McIlroy speelde ook niet foutloos, maar hij kende een sterke finish met drie birdies op de laatste zes holes.

Onvoorspelbaar

De voormalig nummer één van de wereld is op zoek naar zijn eerste zege in de Masters. Als McIlroy wint, is hij de zesde golfer in de geschiedenis die alle vier Majors een of meer keer won. "Ik probeer er niet te veel mee bezig te zijn."

"Ik moet al die andere gasten verslaan, dat is het doel. Ik sta nu op een goede positie en het is me vaker gelukt vanuit deze positie de klus te klaren. Die wetenschap geeft me vertrouwen", aldus de Noord-Ier.

Spieth had met een opening van 66 slagen (zes onder par) twee slagen voorsprong genomen en de pas 22-jarige Texaan begon ook de tweede ronde goed met birdies, maar toen kreeg de wind vat op zijn spel. "De wind maakte de baan volkomen onvoorspelbaar."