Sparta is nog altijd geen kampioen in de Jupiler League. De Rotterdammers kwamen zelf niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij Helmond Sport en zagen naaste achtervolger VVV-Venlo wel met 3-1 winnen bij MVV Maastricht.

Sparta moest zelf winnen en dan hopen op puntenverlies van VVV om vrijdag een feestje te kunnen vieren. Ook vorige week greep de equipe van trainer Alex Pastoor al mis.

De koploper kwam al in de vierde minuut op achterstand tegen Helmond Sport. De defensie van de Rotterdammers tastte volledig mis, waarna Gyrano Kerk oog in oog met doelman Roy Kortsmit niet faalde: 1-0.

Halverwege de eerste helft stond het na een prima combinatie die eindigde bij Loris Brogno alweer gelijk, maar verder kwam Sparta niet.

Video: Samenvatting Helmond Sport-Sparta

Het mocht bovendien blij zijn Kerk geen tweede treffer op zijn conto schreef en in de handen wrijven dat Mounir El Allouchi kort voor tijd een strafschop miste. Hij schoot hoog over, nadat een lichte overtreding van Rick Ketting zwaar was bestraft.

VVV maakte geen fout in de Limburgse derby tegen MVV. Ralf Seuntjens trof na rust in korte tijd twee keer doel. Jordy Croux redde de eer voor MVV, Vito van Crooy bepaalde de eindstand.

Sparta krijgt maandag een nieuwe kans. VVV speelt dan niet, terwijl de Rotterdammers het in eigen huis opnemen tegen Jong Ajax. Bij winst op de Amsterdammers is de titel dan eindelijk binnen.

Video: Samenvatting MVV Maastricht-VVV Venlo

Almere City

Almere City legde beslag op de vierde periodetitel van het seizoen. Op bezoek bij FC Oss was al na een ruim half uur duidelijk dat Almere zou winnen en was het wachten op de uitslagen op andere velden.

Almere City zelf zegevierde met 2-1. Enzio Boldewijn maakte de eerste treffer na twaalf minuten na een verdedigende fout van Oss, twintig minuten later kon Jason Oost makkelijk een rebound inschieten. FC Oss drong daarna nog aan en Damiano Schet bracht de spanning terug, maar daar bleef het bij.

Vervolgens was het vooral wachten op de uitslag bij NAC Breda tegen RKC Waalwijk. Omdat het daar 1-1 bleef, was de periodetitel voor Almere City. Die ploeg mag zich dus opmaken voor de play-offs om promotie naar de eredivisie.

Video: Samenvatting FC Oss-Almere City

Kenny Tete maakte succesvol zijn rentree in het shirt van Jong Ajax, dat op eigen veld met 2-0 won van FC Emmen. De rechtsback, die hersteld is van een zware enkelblessure, deed een uur mee. Richairo Zivkovic en Sam Hendriks zorgden voor de doelpunten.

FC Den Bosch gaf Telstar een pak slaag (5-0). FC Dordrecht won eveneens met ruime cijfers van Jong PSV: 4-0. FC Eindhoven-Go Ahead Eagles en FC Volendam-Achilles'29 eindigden doelpuntloos.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Jupiler League