Wilco Kelderman zat er vrijdag niet heel erg mee dat hij de leiderstrui in de Ronde van Baskenland moest afstaan aan de Colombiaan Sergio Henao.

"Uiteindelijk ben ik redelijk tevreden met hoe ik deze etappe afsluit. Ik sta er nog steeds goed voor", aldus Kelderman op de website van zijn ploeg Lotto-Jumbo.

De 25-jarige Amersfoorter kwam in de slotfase van de koninginnenrit ten val en moest daardoor de concurrentie laten gaan. "Victor Campenaerts ging als eerste door de bocht heen en moest een beetje corrigeren", legt Kelderman uit.

"Ik remde vervolgens te hard, slipte weg en eindigde in de greppel. Ik viel niet hard, maar moest wel van fiets wisselen."

"In de finale had ik het op de voorlaatste klim moeilijk. Die was steil en lang. Ik kwam daar met een kleine achterstand boven, maar ik kon meteen weer in de groep terugkeren."

Kelderman gaf ruim een minuut toe op Henao en de Spanjaard Alberto Contador, de nieuwe nummer twee in het algemeen klassement. De Nederlander zakte naar de achtste plaats.

Engels

Ook ploegleider Addy Engels was uiteindelijk tevreden over het verloop van de wedstrijd. "Tot vandaag hadden we twee man in de top tien en nu hebben we nog één top tien-positie over. "

"De manier waarop we daarvoor hebben gezorgd, zegt veel. De ploeg was goed en we hebben mee kunnen doen in één van de moeilijkste wedstrijden van het jaar. Misschien kan Wilco morgen nog naar de zevende plaats stijgen in de afsluitende tijdrit."