Wayne Rooney heeft de groepstraining bij Manchester United hervat en staat voor zijn rentree in wedstrijdverband. 

De aanvoerder van de 'Mancunians' doet maandag met de beloften mee en kan daarna waarschijnlijk weer snel in actie komen bij de hoofdmacht van manager Louis van Gaal. Rooney stond zo'n twee maanden aan de kant vanwege een knieblessure.

"Wayne heeft deze week twee keer meegetraind, maar dan ben je nog niet fit'', liet Van Gaal vrijdag weten. "Hij moet dat eerst opbouwen.''

De 30-jarige aanvaller, topschutter aller tijden van Engeland, zal zich daarom maandag eerst moeten laten zien bij het tweede elftal. Mogelijk kan Rooney dan twee dagen later meedoen in de return van Manchester United in de kwartfinale van de FA Cup tegen West Ham United.

Tijdens de afwezigheid van Rooney greep de pas 18-jarige spits Marcus Rashford zijn kans. Het talent uit de eigen opleiding scoorde drie keer in de Premier League en twee keer in de Europa League.

Pochettino

Manchester United treft zondag met Tottenham Hotspur de nummer twee van Engeland. De ploeg van Van Gaal heeft als nummer vijf één punt achterstand op Manchester City, dat vierde staat, een plek die recht geeft op de voorrondes van de Champions League.

Van Gaal had op zijn perspraatje lovende woorden over voor collega Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur. "Hij heeft er echt een eenheid van gemaakt, een team dat hoog druk zet en goed positiespel speelt."

"Daarnaast scoren ze veel en houden ze vaak de nul. Het laat zien dat de organisatie en structuur goed zijn. De credits moeten naar Pochettino."

Van Gaal kan zondag weer beschikken over Phil Jones en Ashley Young. "Dat maakt mijn werk een stuk makkelijker, er was een periode waarin ik weinig te kiezen had. Nu heb ik met de doorgebroken jeugdspelers en de weer fitte jongens meer mogelijkheden."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Premier League