Trainer Jürgen Klopp van Liverpool was donderdagavond positief over het 1-1 gelijkspel bij zijn oude club Borussia Dortmund in de kwartfinales van de Europa League. 

''Ik ben al met al zeer tevreden, want dit had slechter kunnen aflopen", concludeerde de coach na afloop van de heenwedstrijd in Dortmund.

"We hebben geduldig verdedigd op het middenveld, vanuit een goede organisatie. Alleen in balbezit hadden we nog wat meer moeten laten zien.''

Klopp, die van 2008 tot 2015 trainer was van Dortmund, werd bij zijn oude club warm onthaald door de fans. Tijdens de wedstrijd had de 48-jarige Duitser daar overigens geen oog voor. 

''Ik ging volledig in het spel op", zei Klopp. "Maar na het eindsignaal kon ik alsnog mijn vroegere spelers van Dortmund op mijn borst drukken. Dat deed me veel plezier.''

Origi

Door een uitdoelpunt van Divock Origi na 36 minuten begint Liverpool volgende week met een gunstige uitgangspositie aan de return. Desondanks beseft Klopp dat er nog van alles kan gebeuren.

''Er zit nog veel peper in de strijd. Op Anfield zal het vuur hoog oplaaien'', aldus de coach, die in 2013 de Champions League-finale bereikte met Dortmund.