Michael van Gerwen heeft donderdagavond laagvlieger Robert Thornton verslagen in de Premier League Darts. De Brabander won met 7-5. Raymond van Barneveld ging in Sheffield met 7-4 onderuit tegen James Wade. 

Van Gerwen begon uitstekend tegen Thornton. De Schot, die met vier punten stijf onderaan staat in de Premier League, keek al snel tegen een 5-1 achterstand aan.

Nadat Van Gerwen 138 uitgooide en op een 6-2 voorsprong kwam, leek het snel gespeeld. Niks bleek minder waar. Van Gerwen liet Thornton zelfs terugkomen tot 6-5, maar stelde alsnog de zege veilig met een knap gemiddelde van 117.

Van Gerwen heeft nu vijftien punten en blijft volop meedoen om de bovenste plekken. 

Van Barneveld

Van Barneveld verloor eerder op de avond juist de aansluiting bij de bovenste vier door van Wade te verliezen. Van Barneveld heeft nu zeven punten, slechts drie meer dan hekkensluiter Robert Thornton.

De eerste partij van de tiende speelronde ging lang gelijkop. Wade pakte de leiding, maar kon Van Barneveld pas op 5-4 van zich afschudden. 

Wade boekte zijn vijfde zege op rij in de Premier League, terwijl Van Barneveld al zijn zesde nederlaag van het prestigieuze toernooi incasseerde.

Taylor

Phil Taylor kwam donderdagavond twee keer in actie. De Brit was eerst te sterk voor Gary Anderson (7-3) en sloot de tiende speelronde af met een zege op Wade (7-4). 

Door beide overwinningen staat Taylor momenteel fier aan kop in het klassement, met drie punten voorsprong op naaste belager Van Gerwen en één partij meer gespeeld.