AMERSFOORT - Tjerk Bogtstra legt per 1 januari volgend jaar zijn functies neer als captain van het Fed Cup-team, de nationale vrouwenploeg, en coördinator privé-trajecten bij de Nederlandse tennisbond (KNLTB). De tenniscoach heeft met ingang van die datum een baan in het bedrijfsleven geaccepteerd. Hij blijft in 2005 nog wel aan als captain van de tennissers in de Daviscup.

Bogtstra wordt bij auto-importeur Pon verantwoordelijk voor sponsoring, relatiemanagement en evenementen. Na zijn hele leven actief te zijn geweest in het tennis ziet hij deze kans als een mooie nieuwe uitdaging. "De eerste contacten dateren al van een half jaar geleden", lichtte Bogtstra zijn opmerkelijke overstap toe.

"Ik heb er lang overnagedacht en ben tot de conclusie gekomen dat ik deze kans moet pakken. Ik doe de Daviscup met veel passie en plezier, maar je weet dat er een keer een einde aan komt. In tennis zijn toch een hoop vraagtekens en is de toekomst onzeker. Ik vind het tijd mijn horizon te verbreden."

Voorbereiding

Op verzoek van de tennisbond blijft Bogtstra komend jaar wel aan als Daviscupcaptain. Hij heeft hier van zijn nieuwe werkgever ruimte voor gekregen. "Ik denk dat ik de Daviscup er goed bij kan doen. Ik krijg tijd om de gewenste voorbereiding te doen. Ik heb het met de spelers overlegd en zij staan er ook achter. Na de editie van volgend jaar zullen we de zaak evalueren en zullen we dan beslissen hoe we verder gaan. Ik weet dan ook hoe het mij in mijn nieuwe functie vergaat."

De tennissers spelen volgend jaar in de eerste ronde van de Daviscup tegen Zwitserland.