Rens van Eijden maakt definitief de overstap van NEC naar AZ. De 28-jarige verdediger vertrekt aan het einde van seizoen transfervrij bij de Nijmeegse club.

Van Eijden, die eerder deze week al tot een mondeling akkoord kwam met AZ, zette donderdag in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een contract tot medio 2020.

De voormalig jeugdinternational speelt al sinds 2009 bij NEC, dat hem destijds overnam van PSV.

In de winterstop was Van Eijden nog dicht bij een transfer naar Dinamo Moskou. Die overgang ketste op het laatste moment af.

"Ik ben blij dat ik nu met AZ een mooie club heb gevonden die daadkrachtig gehandeld heeft", zegt Van Eijden donderdag op de website van AZ. "Gelukkig hoef ik nu niet meer af te wachten wat de zomer brengt."

Vlaar

Van Eijden is een rechtsbenige verdediger. AZ heeft er daar al een van in de selectie in de persoon van Ron Vlaar, die over een aflopend contract beschikt. Max Huiberts, manager voetbalzaken van AZ, benadrukt echter dat de club met de komst van Van Eijden niet inspeelt op een vertrek van de Oranje-international.

"We hebben nog steeds de hoop dat we Ron binnenboord kunnen houden, daar gaan we alles aan doen", aldus Huiberts, die Van Eijden eerder ziet als de opvolger van Stijn Wuytens.

"We hebben Wuytens in de winterstop als middenvelder gehaald. Hij doet het nu fantastisch als centrale verdediger, maar van origine is hij een middenvelder. Voor volgend seizoen zien we hem dan ook als middenvelder."