Het Nederlands elftal is twee plaatsen gezakt op de FIFA-ranking. De ploeg van bondscoach Danny Blind staat op de donderdag gepubliceerde ranglijst op de zeventiende plaats. 

In november 2011 was Oranje, dat vorige maand verloor van Frankrijk (3-2) en won van Engeland (2-1), nog de mondiale nummer één.

Eerder werd al bekend dat België de eerste plaats na een halfjaar weer kwijtraakt. Argentinië passeert de Rode Duivels die hun enige interland afgelopen maand, uit tegen Portugal, met 2-1 verloren.

De Argentijnen wonnen hun twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Chili en Bolivia.

Chili

Argentinië was voor België ook al enkele maanden de mondiale nummer één en was dat ook korte tijd in 2007 en in 2008. De Argentijnen verloren vorig jaar de finale van de Copa America en gingen in 2014 onderuit in de WK-finale.

Ondanks de nederlaag tegen Argentinië klom Chili naar de derde plaats, de hoogste positie ooit van de regerend kampioen van Zuid-Amerika. Daarna volgen Colombia en wereldkampioen Duitsland.

Spanje staat zesde en Brazilië is de nummer zeven. Respectievelijk Portugal, Uruguay en Engeland completeren de top tien.