De basketballers van Portland Trail Blazers hebben zich woensdag dankzij een overwinning op Oklahoma City Thunder verzekerd van een plaats in de play-offs van de NBA. 

De Blazers wonnen thuis met 120-115. Voorafgaand aan het seizoen werd er niet veel verwacht van het team omdat liefst vier van de vijf basisspelers waren vertrokken.

Portland is het elfde team dat zeker is van de play-offs. Eerder wisten Cleveland Cavaliers, Toronto Raptors, Atlanta Hawks, Boston Celtics, Miami Heat, Charlotte Hornets, Golden State Warriors, San Antonio Spurs, Oklahoma City Thunder en Los Angeles Clippers zich te plaatsen.

Al-Farouq Aminu kwam woensdag namens de Blazers tot liefst 27 punten. C.J. McCollum maakte 26 punten tegen Oklahoma en had zo ook een groot aandeel in de 43e overwinning van het seizoen voor Portland, tegen 37 nederlagen.

Stroeve seizoensstart

Van de laatste zeven duels werden er zes gewonnen en daarmee maakten de Blazers de stroeve seizoensstart ongedaan. Met elf overwinningen tegen twintig nederlagen op zak versloegen de Blazers met kerst Cleveland Cavaliers.

Het was het begin van een succesvolle reeks die de ploeg van de onderste regionen in de Western Conference naar de vijfde plaats heeft gebracht.