Trainer Zinedine Zidane vindt dat Real Madrid niet in paniek moet raken na de 2-0 nederlaag woensdag bij VfL Wolfsburg in de kwartfinales van de Champions League.

"We moeten rustig blijven en de eenheid bewaren", aldus Zidane, die wel teleurgesteld was in zijn ploeg. "Het is nooit leuk om te verliezen, vooral op de manier zoals wij dat deden."

De Franse coach zag zijn ploeg, die zaterdag nog met 2-1 had gewonnen bij FC Barcelona, sterk beginnen in de Volkswagen Arena. Maar nog voor rust stond de 2-0 eindstand al op het scorebord.

"We misten op sommige momenten de concentratie, zulke dingen gebeuren in voetbal. In de tweede helft herstelden we ons. We moeten ons dus nu niet gek laten maken."

Video: Samenvatting VfL Wolfsburg-Real Madrid

Moeilijke wedstrijd

Dinsdag is de return in Madrid. Zidane heeft goede hoop dat zijn ploeg de nederlaag dan alsnog rechtzet en zo voorkomt dat Real voor het eerst sinds 2010 ontbreekt in de halve finales van het 'kampioenenbal'.

"We weten dat er een moeilijke wedstrijd aankomt, maar we hebben negentig minuten om daarin alles goed te maken. Daarop zullen we ons goed voorbereiden.''