Gianni infantino heeft geen problemen met het onderzoek dat de Zwitserse politie doet naar bepaalde contracten van de Europese voetbalbond UEFA.

"Ik verwelkom elk onderzoek dat wordt uitgevoerd in deze zaak", laat de nieuwe voorzitter van de FIFA woensdag in een verklaring weten.

Eerder op de dag werd bekend dat de Zwitserse politie een inval heeft gedaan bij het hoofdkwartier van de UEFA in Nyon.

De agenten wilden inzage in contracten tussen de UEFA en Cross Trading, een bedrijf dat zich verzekerde van de rechten van de Champions League en die later voor drie keer de marktwaarde werden doorverkocht aan de Ecuadoraanse televisiezender Teleamazonas. De UEFA liep daardoor mogelijk tonnen mis.

Onder een van de contracten staat de handtekening van Infantino, die eerder werkzaam was als directeur juridische zaken bij de UEFA.

Bijdrage

De deal tussen Cross Trading en de UEFA bleek dinsdag uit documenten die in handen zijn van journalisten die zich bezighouden met de Panama Papers, een grote hoeveelheid gelekte documenten van het Panamese bedrijf Mossack Fonseca.

"Mijn vastberadenheid om de reputatie van het voetbal te herstellen was al groot, maar is nu nog groter. De UEFA heeft alle elementen uit dit dossier beschikbaar gesteld", aldus Infantino.

"Op basis van deze documenten is duidelijk dat alle contractzaken goed zijn afgehandeld door de UEFA. Als het nodig is dat ik zelf nog een bijdrage lever om dit op te helderen, zal ik dat graag doen. Het is in mijn belang en in het belang van het voetbal dat alles aan het licht komt.''