Jairo Riedewald heeft woensdag zijn rentree gemaakt op het trainingsveld van Ajax.

De 19-jarige centrale verdediger van de Amsterdammers liep begin februari in het thuisduel met Feyenoord (2-1) een enkelbreuk op. De linkspoot moest zich al na tien minuten laten vervangen.

Riedewald onderging vervolgens een operatie en de verwachting is dat de international van Oranje dit seizoen niet meer in actie komt. Hij werkte woensdag wat individuele oefeningen met de bal af.

Kenny Tete is waarschijnlijk wel snel weer te bewonderen in het shirt van Ajax. De 20-jarige rechtsback lijkt volledig hersteld van de enkelblessure die hem al tien competitiewedstrijden kostte.

Tete moest eind januari in de thuiswedstrijd tegen Vitesse (1-0) al na negentien minuten naar de kant met een afgescheurde enkelband. Hij trainde woensdag nog wel apart van de groep.

E-scooter

Door de afwezigheid van Riedewald en Tete speelt Ajax de laatste maanden met Mike van der Hoorn en Nick Viergever in het hart van de defensie. Joël Veltman vult de positie rechts achterin in.

De Boer heeft zijn golfkarretje inmiddels ingeruild voor een e-scooter. De hechtingen zijn uit zijn achillespees verwijderd, waardoor de oefenmeester zich wat beter kan bewegen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie