Lotto-Jumbo-renner Bram Tankink is niet fit genoeg om zondag van start te gaan in de klassieker Parijs-Roubaix. Hij ervaart nog te veel hinder van zijn valpartij afgelopen zondag in de Ronde van Vlaanderen.

 

"Het is een gemis dat hij niet kan rijden", zegt ploegleider Nico Verhoeven woensdag op de website van Lotto-Jumbo. "Bram heeft veel ervaring, maar het is ook belangrijk dat je honderd procent fit bent."

De 37-jarige Tankink was in Vlaanderen betrokken bij een valpartij met onder meer de favorieten Greg van Avermaet, Tiesj Benoot en Arnaud Démare. Ook zij konden de koers niet voortzetten.

Tankink heeft een diepe wond aan zijn knie overgehouden aan de val. "Zwaar balen dat ik de mooiste wedstrijd van het jaar moet laten schieten. Trap lopen is nu al een opgave laat staan 250 kilometer op een fiets over stenen'', laat hij weten op Twitter.

Tankink neemt gedwongen rust en wil zich daarna gaan concentreren op de Ronde van Italië. Hij wordt komende zondag vervangen door Twan Castelijns.

Vanmarcke

Na de knappe derde plaats van kopman Sep Vanmarcke afgelopen zondag in Vlaanderen kijkt Verhoeven uit naar de kasseienklassieker.

"Wat we hebben meegenomen uit afgelopen weekend, is dat Sep één van de besten in koers was. En de wedstrijd liep voor hem niet eens vlekkeloos, met twee valpartijen en een fietswissel. Daarbij ligt Parijs-Roubaix hem misschien nog wel beter dan de Ronde van Vlaanderen."

De 27-jarige Belg zit naar eigen zeggen lekker in zijn vel en is klaar voor komende zondag.

"Met de afgelopen weken in mijn hoofd, kan ik met vertrouwen naar deze wedstrijd uitkijken. Ik wil opnieuw een hoofdrol vertolken en een goede prestatie neerzetten", aldus Vanmarkce.

Regen

Verhoeven verwacht dat de voorspelde regen van komend weekend wel eens van grote invloed kan gaan zijn op het wedstrijdverloop. Hij ziet daarbij kansen voor renners uit zijn ploeg.

"Als het regent, zal er eerder een schifting plaatsvinden. Het wordt zwaarder, de helpers vallen eerder weg, waardoor het meer een man-tegen-man-gevecht wordt."

"Ik denk dat Mike Teunissen bij die vooruitzichten in zijn handjes wrijft. Hij heeft een verleden in het veldrijden en is bovendien oud-winnaar bij de beloften. Hij zou zomaar eens kunnen verrassen."

Naast Vanmarcke, Castelijns en Teunissen zullen Maarten Wynants, Maarten Tjallingii, Timo Roosen, Robert Wagner en Tom van Asbroeck aan de start staan namens Lotto-Jumbo.