Trainer Laurent Blanc vindt niet dat Paris Saint-Germain woensdag als torenhoge favoriet aan het eerste duel met Manchester City in de kwartfinales van de Champions League begint. 

''Het maakt mij allemaal niet zoveel uit. In dit stadium van het toernooi hebben alle ploegen een kans'', zei de Franse coach dinsdag op de persconferentie in aanloop naar de heenwedstrijd in Parijs.

Blanc is weliswaar blij dat zijn ploeg de grootmachten FC Barcelona, Real Madrid en Bayern München ontloopt, maar beseft ook dat Manchester City niet veel gemakkelijker is.

"Dit wordt echt geen eenvoudige opgave. Dat heb ik mijn spelers ook uitgebreid laten weten. En zij begrepen dat al wel", aldus Blanc.

Manchester City

Manchester City kan in Parijs weer beschikken over de van een blessure herstelden Kevin De Bruyne en keeper Joe Hart. De formatie van trainer Manuel Pellegrini verloor in de Premier League veel punten zonder het tweetal.

De Bruyne vierde zaterdag al zijn rentree in de competitie met een doelpunt tegen Bournemouth (4-0). In die wedstrijd miste City middenvelder Yaya Touré vanwege een knieblessure. De 32-jarige Ivoriaan zal er morgen tegen PSG ook niet bij zijn. 

Paris Saint-Germain bereikte in 1995 voor het laatst de halve finales van de Champions League. De Franse club verloor echter de dubbele ontmoeting met AC Milan, dat in de eindstrijd tegen Ajax onderuitging (1-0).

Paris Saint-Germain-Manchester City wordt woensdagavond live uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing, om 20.45 uur is de aftrap.