Trainer René Hake vindt het frustrerend dat FC Twente drie punten aftrek heeft gekregen voor het te laat inleveren van de jaarcijfers over het seizoen 2014/2015.

"Alles wat we na de winterstop hebben bereikt, wordt op deze manier teniet gedaan. Frustrerend, maar dit is nou eenmaal de situatie", zei de coach van de Tukkers dinsdag tegen de NOS

FC Twente kreeg vorig seizoen twee keer drie punten in mindering voor het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren. De club uit Enschede verliest de proflicentie als het ook de volgende financiële doelstelling niet haalt.

"De tunnel is misschien wel heel lang, maar ik zie wel een klein spoortje licht. Mensen achter de schermen zijn druk bezig om alles goed voor elkaar te krijgen voor 1 mei, zodat we FC Twente ook volgend seizoen in de Eredivisie kunnen bewonderen. Daar heb ik alle vertrouwen in", aldus Hake.

Invloed

Door de nieuwe straf van de licentiecommissie heeft FC Twente nu 35 punten uit 29 wedstrijden. Daarmee staat de landskampioen van 2010 op de dertiende plek in de Eredivisie.

Hake hoopt niet dat de puntenaftrek invloed heeft op de resultaten van zijn ploeg. "De spelers hebben hier geen invloed op. Het kan natuurlijk wel een terugslag veroorzaken, want vorig jaar had het ook veel impact."

"Aan de andere kant zijn we dit seizoen ook goed omgegaan met eerdere slechte berichten. Ik ga ervan uit dat we ook de laatste wedstrijden van het seizoen goed voor de dag kunnen komen."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie