Manchester United-middenvelder Ander Herrera is ervan overtuigd dat zijn ploeg nog vierde kan worden in de Premier League.

"Als je vierde wil worden, dan moet je deze vorm vasthouden. Het wordt niet makkelijk, maar we moeten ervoor vechten en zijn er klaar voor", zegt Herrera dinsdag in verschillende Engelse media.

United heeft met nog zeven wedstrijden te spelen één punt achterstand op Manchester City, de huidige nummer vier van de Premier League.

"City heeft natuurlijk een bredere selectie met veel goede spelers, maar op dit moment denk ik dat we het tegen hen op kunnen nemen", aldus Herrera. 

"We staan maar één punt achter en in de laatste ontmoeting hebben we aangetoond dat we iets beter dan City zijn. We wonnen namelijk met 0-1."

Herrera kan zich een seizoen zonder Champions League-voetbal niet voorstellen. "Manchester United zou ieder jaar in de Champions League moeten spelen." 

"Ik denk dat de club in de laatste 25 of 26 jaar maar één seizoen geen Champions League-voetbal speelde, dus we willen daar absoluut weer aan meedoen."

Rooney

United won zondag op Old Trafford nipt met 1-0 van Everton en gaat zondag op bezoek bij Tottenham Hotspur. Manager Louis van Gaal kan dan mogelijk weer een beroep doen op Wayne Rooney, die herstellende is van een knieblessure.

Herrera hoopt met Van Gaal mee. "Ik zeg altijd dat wanneer je concurrentie hebt in het team dat het beter is voor iedereen in het team."

"Het wordt beter voor Anthony Martial, het wordt beter voor Marcus Rashford, het wordt beter voor Jesse Lingard, spelers die op zijn positie kunnen spelen."

"Als je ziet dat je je plek kan verliezen dan is dat beter. Zelfs voor mij. Ik denk dat ik het beste geef wanneer ik voel dat mijn positie niet zeker is, dus ik denk dat het beter voor iedereen is."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League