BUENOS AIRES - Brazilië heeft de leiding behouden in de WK-kwalificatie in Zuid-Amerika. De wereldkampioen was in Maracaibo te sterk voor gastheer Venezuela: 5-2. Kaka (2), Ronaldo (2) en Adriano tekenden voor de Braziliaanse doelpunten. In de laatste tien minuten scoorde Venezuela twee keer tegen door Moran.

In Buenos Aires kwam de Argentijnse ploeg niet in gevaar tegen Uruguay, 4-2. Bij rust leidden de Argentijnen met 3-0 door treffers van Gonzalez, Figueroa en Zanetti. Nadat Figueroa de thuisploeg op 4-0 bracht, deed Uruguay door Rodriguez en Chevanton wat terug. In La Paz versloeg Bolivia de Peruaanse ploeg met 1-0 door toedoen van Botero. Colombia en Paraguay speelden in Barranquilla gelijk: 1-1. Ecuador speelt zondagavond tegen Chili.

Door de resultaten behield Brazilië de leiding met 19 punten uit 9 wedstrijden. Argentinië volgt op één punt. Paraguay staat derde op vier punten. De topvier verdient een startbewijs voor het WK van 2006 in Duitsland. De nummer vijf speelt om één ticket tegen de winnaar van de Oceanische zone.