Sebastian Vettel heeft geen goed woord over voor het alternatief van het bekritiseerde huidige kwalificatiesysteem, waar Formule 1-baas Bernie Ecclestone en FIA-president Jean Todt zondag voor pleitten.

De Formule 1 kent sinds dit seizoen een nieuwe manier van kwalificeren in de vorm van een afvalsysteem, maar het nieuwe format leverde al bij de eerste Grand Prix in Melbourne forse kritiek op.

Om daar verandering in te brengen, kwamen de teambazen zondag rond de Grand Prix van Bahrein bijeen voor een crisisoverleg met Ecclestone en Todt. 

Het duo opperde een alternatief systeem, waarbij gedurende de drie sessies de twee snelste tijden van iedere coureur bij elkaar worden opgeteld. Onder anderen Vettel is absoluut niet te spreken over dat plan. 

"Het is een goed idee als je je op randzaken wil richten, maar Formule 1 hoort te draaien om het racen. Dus het is een waardeloos idee. Het lijkt wel een circus", aldus de coureur van Ferrari tegen The Guardian.

Lastig

Volgens teambaas Toto Wolff van Mercedes is het lastig om tot een unaniem akkoord te komen. Ook al willen de meeste coureurs allemaal graag terug naar het oude systeem. 

"Iedereen heeft verschillende agenda's, dat maakt het er niet makkelijker op. Het zal niet eenvoudig worden om overeenstemming te bereiken en ik heb nog geen idee waar het op uitdraait", aldus Wolff.

De volgende Grand Prix wordt op zondag 17 april in China verreden.