Luis Enrique is niet in paniek geraakt na de 2-1 nederlaag van FC Barcelona tegen Real Madrid. De trainer van de Catalanen heeft nog altijd alle vertrouwen in een goede afloop tegen Atletico Madrid in de kwartfinales van de Champions League.

"We zijn zo lang ongeslagen gebleven dat we zijn vergeten hoe het voelt om te verliezen", zei Luis Enrique voorafgaand aan het belangrijke treffen in Camp Nou.

Real maakte zaterdag een einde aan 39 ongeslagen duels van Barcelona. Luis Enrique lag naar eigen zeggen niet wakker van de kritiek die zijn ploeg kreeg.

"We zijn professionals, we gaan niet speciaal om met lovende woorden en ook niet met kritische woorden. Wie overdrijft, maakt daarmee altijd een fout", aldus de Spaanse oefenmeester.

"Er is geen club in de competitie die niet met ons zou willen ruilen. We zijn tot nu toe de beste van allemaal en we kunnen het nog gaan afmaken."

"Ik heb blind vertrouwen in mijn spelers en blind vertrouwen in het pad dat Barcelona bewandelde richting veel prijzen in de voorbije seizoenen."

Machines

Luis Enrique nam het op voor zijn aanvalstrio Lionel Messi, Luis Suarez en Neymar.  "Ze zijn geen machines. Ze zijn de beste ter wereld, maar ze hebben nog een lange weg af te leggen om onoverwinnelijk te worden."

De coach van de titelverdediger was tevens vol lof over Atletico. "Ze hebben een fantastische ploeg. Dat is ook de reden dat ze in de kwartfinale staan en tweede zijn in de Primera Division. Ze kunnen verschillende systemen hanteren. Ze hebben kwaliteiten."

FC Barcelona-Atletico Madrid wordt dinsdagavond live uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing, om 20.45 uur is de aftrap.