Met FC Barcelona en Atletico Madrid staan dinsdag de nummers één en twee van de Spaanse Primera Division tegenover elkaar in de kwartfinale van de Champions League.

Het treffen in Camp Nou wordt alweer hun derde ontmoeting van dit seizoen. Titelverdediger Barcelona won zowel thuis als uit met 2-1 van Atletico.

Neymar en Lionel Messi maakten op 15 september in Madrid de openingstreffer van Fernando Torres ongedaan.

Op 30 januari in Camp Nou deed zich eenzelfde scenario voor. Koke zette Atletico op voorsprong, waarna Messi en Luis Suarez Barcelona alsnog de overwinning schonken.

Atletico eindigde dat duel met negen man na rode kaarten van Filipe Luis en Diego Godin.

Video: Piqué: Atletico is de tweede van Spanje

Generale

Barcelona en Atletico Madrid troffen elkaar twee jaar geleden ook in de kwartfinale van de Champions League, met de 'Rojiblancos' van trainer Diego Simeone als verrassende winnaars (1-1 en 1-0). Atletico drong dat jaar zelfs door tot de finale, waarin stadgenoot Real te sterk was.

Barcelona kende afgelopen weekeinde geen goede generale voor de tweeluik met Atletico. De Catalanen verloren in eigen huis de Clásico tegen Real Madrid (2-1). Atletico zette op eigen veld Real Betis eenvoudig met 5-1 opzij.

FC Barcelona-Atletico Madrid wordt dinsdagavond live uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing, om 20.45 uur is de aftrap.