Lewis Hamilton maakt zich geen zorgen over zijn startproblemen in het nieuwe Formule 1-seizoen. De coureur van Mercedes kwam in zowel de Grand Prix van Australië als afgelopen zondag in Bahrein niet helemaal soepel van zijn plaats.

"Mijn startproblemen zijn niet echt een groot probleem, het is iets dat we voor de volgende race geregeld zullen hebben", zei Hamilton zondag tegen de BBC.

"In Australië had ik een schakelprobleem en zondag was het mijn reactietijd die de vertraging veroorzaakte. Toch was het ook niet helemaal mijn fout."

De 31-jarige Engelsman startte zondag vanaf pole postition, maar eindigde als derde. Al in de eerste bocht werd hij ingehaald door teamgenoot en latere winnaar Nico Rosberg. Na een botsing met Valtteri Bottas van Williams viel Hamilton zelfs nog terug naar plek zeven.

De regerend wereldkampioen knokte zich terug naar de derde plaats, op ruim een halve minuut van Rosberg en twintig seconden achter nummer twee Kimi Raikkonen van Ferrari.

"Ik ben eigenlijk heel blij met deze derde plek, zeker na die botsing in de eerste ronde."

Achterstand

Hamilton staat tweede in het algemeen klassement, zeventien punten achter Rosberg. "Ik ben niet bezorgd. Natuurlijk is het een psychologisch spelletje, maar ik heb de leeftijd en de ervaring om me zeker genoeg te voelen."

"We voelen allemaal de pijn, maar ik heb gewoon tegen de jongens van het team gezegd dat er nog een lange weg te gaan is en we ons nog geen zorgen moeten maken."

"Ik weet dat het goed zal komen. We hebben wel al twee pole positions gehad, en daar gaan we er nog meer van krijgen."

Rosberg

Rosberg, die zondag zijn vijfde Grand Prix-zege op rij boekte, probeert te genieten van zijn overwinningen en niet te ver vooruit te kijken.

"Ik geniet van het moment. Van het vechten voor overwinningen. Ik weet dat ik de komende Grand Prix in China ook weer ga vechten, maar ik kijk echt niet vooruit."

Toch moet Mercedes zich volgens de 30-jarige Duitser wel zorgen maken over concurrent Ferrari.

"Ze zitten bij ons in de buurt en dan hebben ze door verschillende problemen nog niet eens alles kunnen laten zien", doelt Rosberg onder meer op het uitvallen van Sebastian Vettel als gevolg van motorproblemen afgelopen zondag.

"Ze zijn sterk en komen eraan. We moeten voorzichtig zijn."