Rens van Eijden verruilt aan het eind van dit seizoen waarschijnlijk NEC voor AZ. De 28-jarige verdediger heeft een mondeling akkoord bereikt met de Alkmaarse club.

Onder voorbehoud van de medische keuring tekent Van Eijden een contract tot medio 2020, zo meldt AZ maandag op de website van de club.

Van Eijden beschikt over een aflopend contract bij NEC, waardoor AZ geen transfersom voor hem hoeft te betalen. De voormalig jeugdinternational speelt al sinds 2009 bij NEC, dat hem destijds overnam van PSV.

In de winterstop was Van Eijden nog dicht bij een transfer naar Dinamo Moskou. De overgang ketste op het laatste moment af.

Solide verdediger

"Met Rens van Eijden halen we een ervaren en zeer solide verdediger in huis", zegt Max Huiberts, directeur voetbalzaken van AZ.

"Rens kan op beide plekken in het centrum uit de voeten en is zowel verdedigend als opbouwend sterk. Bij NEC is hij al jarenlang een dragende kracht en aanvoerder. Hij is een natuurlijke leider, die het klappen van de zweep kent. Dat is iets waar een jonge ploeg als AZ behoefte aan heeft."