Davy Klaassen was onder de indruk van het eerbetoon dat Ajax zondag voorafgaand en tijdens het thuisduel met PEC Zwolle (3-0) aan de onlangs overleden Johan Cruijff bracht. 

"Ik heb genoten van alle dingen", begon Klaassen zijn verhaal voor de camera van FOX Sports.

"Het eerbetoon aan Cruijff was het meest indrukwekkend. In het begin voelde je al een bepaalde sfeer in het stadion. De doeken, de minuut stilte en het klappen met zijn allen in de veertiende minuut waren allemaal mooi."

Klaassen was blij met de snelle treffer van Lasse Schöne, die Ajax al in de tweede minuut op voorsprong kopte. "Dat helpt wel."

De aanvoerder was ook te spreken over de manier van druk zetten van zijn medespelers. "Vandaag lukte dat goed. Uiteindelijk zijn we heel tevreden. Alles bij elkaar maakt het een hele mooie dag."

Koploper Ajax verdedigt in de resterende vijf competitiewedstrijden een voorsprong van twee punten op naaste achtervolger PSV. Klaassen voelt naar eigen zeggen geen extra druk. "Als je eerste staat brengt dat een bepaalde druk met zich mee en datzelfde geldt voor als je tweede staat."

De Boer

Ook trainer Frank de Boer sprak zich lovend uit over onder meer de sfeeracties van de supporters. "Misschien is het maar goed dat de wedstrijd niet heel sprankelend was, zodat alle aandacht naar Cruijff gaat."

De Boer was in tegenstelling tot Klaassen niet geheel tevreden met het vertoonde spel van zijn ploeg. "Ik denk dat we degelijk hebben gespeeld, maar het was niet onze beste wedstrijd."

"Zij gingen vrij goed en vroeg druk zetten, dat vind ik heerlijk als een tegenstander dat doet. Als je dan de tweede bal wint, is het helemaal open. Daar anticipeerden we slecht op. De middenvelders kwamen niet in het eerste duel, kregen de druk er niet op."

De Boer zag dat Arek Milik nog voor rust verantwoordelijk was voor zowel de 2-0 als de 3-0, waardoor de Poolse spits nu achttien competitietreffers achter zijn naam heeft staan.

"Milik wordt topscorer in mijn periode. Hij is goed bezig. Dat hij geen andere concurrent heeft, is een voordeel. Maar nu heb ik geen twijfels om hem in de spits te zetten."