Peter Sagan heeft zondag zijn overwinning in de Ronde van Vlaanderen opgedragen aan de onlangs overleden renners Antoine Demoité en Daan Myngheer.

"Ik denk nu aan die twee jongens. Het is heel triest wat er is gebeurd. Ik wil deze zege dan ook aan hen opdragen", zei Sagan gelijk na afloop van de klassieker tegen Sporza.

Demoitié werd vorige week tijdens Gent-Wevelgem aangereden door een motor en overleed niet veel later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Myngheer kreeg tijdens de ochtendetappe van het Critérium International een hartstilstand.

Sagan wenste ook zijn ploegmaat Maciej Bodnar, die zaterdag zwaar ten val kwam, beterschap toe. ''Hij kon daardoor vandaag niet rijden. Ik hoop dat hij snel terugkeert in het peloton."

Pech

Sagan, die vorige week ook al Gent-Wevelgem op zijn naam schreef, sprak van een "heel zware" Ronde van Vlaanderen.

"Er werd ook nog eens veel gevallen. Na honderd kilometer had ik zelf ook pech, met twee kapotte wielen. Maar dankzij mijn ploegmaats kwam ik telkens terug."

De Slowaakse wereldkampioen wilde het niet op een sprint aan laten komen. "Ik heb al gemerkt dat er niemand met mij wil samenrijden. Dan kan ik hen beter overboord gooien."