Voorafgaand aan de 'Clásico' tegen Real Madrid staat FC Barcelona zaterdag uitgebreid stil bij het overlijden van Johan Cruijff, maar volgens trainer Luis Enrique moet het mooiste eerbetoon tijdens de wedstrijd gebeuren.

"Wat Cruijff vooral zou willen, meer nog dan alle herdenkingen, is dat we deze wedstrijd winnen'', zei Luis Enrique vrijdag op zijn persconferentie. "Dat willen we doen met goed en spectaculair voetbal.''

De spelers van FC Barcelona dragen in de confrontatie met Real Madrid een shirt met op de borst de tekst 'Gràcies Johan' (bedankt Johan). Dezelfde tekst zal bij de opkomst van de spelers via gekleurde papiertjes op de tribunes van Camp Nou verschijnen.

Voor de aftrap wordt een minuut stilte gehouden in de Catalaanse voetbaltempel, waarin Cruijff als speler en trainer grote successen vierde.

Video: FC Barcelona herdenkt Cruijff

Energie

Luis Enrique liet weten dat het overlijden van Cruijff de voorbereiding op het duel met Real Madrid wel heeft beïnvloed. "Maar dit soort wedstrijden geeft zoveel energie dat je geen vermoeidheid voelt. Ik heb in gesprekken met de spelers gemerkt dat ze gebrand zijn op een overwinning."

'Enorme stap'

FC Barcelona voert de ranglijst aan en heeft met nog acht wedstrijden te spelen liefst tien punten voorsprong op Real Madrid, dat achter stadgenoot Atletico derde staat in de Primera Division.

"We spelen om koploper te blijven en een enorme stap te zetten in La Liga, ongeacht het puntenverschil met Real Madrid", besloot Luis Enrique.

Het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid begint zaterdag om 20.30 uur.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division