Louis van Gaal is blij dat Sir Alex Ferguson het voor hem heeft opgenomen. De illustere voorganger van de Nederlandse manager riep de fans van Manchester United donderdag op om geduldig te blijven.

Ferguson, die tussen 1986 en 2013 de scepter zwaaide op Old Trafford, zei onder meer dat United altijd sterk terugkomt en dat de toekomst er goed uitziet.

"Ik denk dat hij gelijk heeft, dat kan ik niet ontkennen. Hij noemde een paar argumenten die ik eerder dit seizoen ook heb gebruikt", liet Van Gaal vrijdag op zijn persconferentie weten.

"We are speaking with one mouth here. Het is fantastisch dat je als manager van Manchester United altijd steun geniet. Natuurlijk waren de verwachtingen hoog, maar Ferguson heeft in zijn eerste jaren hetzelfde meegemaakt."

"Hij is een goed voorbeeld van dat je een team niet in een jaar kan veranderen. Het is een proces. Ik ben vaak uitgelachen, maar zo zit het wel in elkaar."

Van Gaal is bezig aan zijn tweede seizoen bij de Mancunians en bezet met nog acht wedstrijden te spelen de zesde plaats in de Premier League. De oud-bondscoach van Oranje kijkt vol vertrouwen uit naar de seizoensontknoping.

"We kunnen nog altijd in de top drie van de Premier League eindigen en de spelers geloven erin. We kunnen ook nog de FA Cup winnen, dus er is nog veel om voor te vechten. Het is bovendien een voordeel dat we vaker thuis dan uit spelen: vijf thuiswedstrijden en drie uitduels."

Rooney

United neemt het zondag in eigen huis op tegen Everton, de huidige nummer twaalf van de ranglijst. Van Gaal kan ook in dat duel niet beschikken over Wayne Rooney, maar de aanvoerder keert binnenkort wel terug bij de 'Red Devils'.

Rooney, die half februari geblesseerd raakte, heeft de training hervat. Van Gaal laat Rooney eerst met de beloften meespelen voordat hij de spits opneemt in zijn selectie.

Van Gaal had ook goed nieuws te melden over Luke Shaw. De verdediger liep bijna zeven maanden geleden in het Champions League-duel met PSV in Eindhoven een dubbele beenbreuk en mag volgende week eindelijk weer het trainingsveld op.

"Hij start daar met de fysiotherapeut'', aldus Van Gaal, die niet verwacht dat de linksbenige speler dit seizoen nog in actie komt.

Bekijk het programma en de stand in de Premier League