De Graafschap-trainer Jan Vreman verheugt zich enorm op de degradatiekraker tegen SC Cambuur. De oefenmeester van de Doetinchemmers heeft alle vertrouwen in een positief resultaat.

"Alles eromheen maakt het mooi. De tribunes stromen vol, er is veel aandacht", aldus Vreman op de clubsite.

"We gaan ervoor vechten, voor dat goede resultaat. Of we beter zijn dan Cambuur? Dat weet ik niet, dat gaan we zien."

Nummer zeventien De Graafschap verdedigt met nog zes duels te spelen één punt voorsprong op hekkensluiter Cambuur. Volgens Vreman is de sfeer in de groep ontspannen.

"Het plezier straalt ervan af. Dat plezier moet je ook hebben om het goed te kunnen doen. In vorige wedstrijden hebben we al laten zien dat we ook in staat zijn om het goed te doen. Veel jongens zijn er weer bij, het aantal blessuregevallen slinkt."

Vreman, die alleen de geblesseerde Bryan Smeets moet missen, kiest zaterdag voor de aanval.  "We gaan op de juiste momenten druk zetten. Misschien ook wel heel hoog, zodat we Cambuur niet in het spel laten komen."

"Vooral thuis, met het publiek erachter, kan dat. Wij moeten er veel in stoppen en dan moet er een goede combinatie met de achterban ontstaan."

Keizer

Cambuur-coach Marcel Keizer beseft het belang van het duel op De Vijverberg. "Iedereen roept dat De Graafschap nu de ploeg is die in de flow zit. Wij hebben morgen wel iets aan onszelf te laten zien", zegt Keizer tegen Voetbal International. 

"Het is een ontzettend belangrijke wedstrijd. De belangen zijn bekend. Als we verliezen is het geen over en sluiten maar dan wordt het wel een stuk moeilijker."

Keizer is dan ook van mening dat Cambuur moet winnen in Doetinchem. "En daar is niks mis mee, zeggen dat je een wedstrijd moet winnen. Daar doen we in Nederland nog wel eens spastisch over. We staan een punt achter. Als we niet winnen hebben we het dit seizoen niet meer in eigen hand."

Jack Byrne moest vrijdag de training vroegtijdig verlaten, maar de Ierse middenvelder van de Leeuwarders lijkt de kraker te halen. "Volgens mij kreeg hij een knietje in zijn bovenbeen. Dat zal een beetje stijf zijn morgen, maar volgens mij haalt hij het wel", laat Keizer weten.

"Verder is iedereen fit. Ik moet jongens op de tribune zetten die misschien wel regelmatig in de basis hebben gestaan. Een luxepositie."

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie