Real Madrid-trainer Zinedine Zidane beseft dat zaterdag alleen een overwinning telt voor zijn ploeg in de topper tegen FC Barcelona.

De titel voor Real Madrid in de Primera Division lijkt met tien punten achterstand op koploper Barcelona uit zicht, maar dat maakt 'El Clasico' volgens de Fransman niet minder beladen.

"Alleen winnen van Barcelona is goed genoeg. Dat weet ik omdat ik hier speler ben geweest en weet wat er gevraagd wordt", aldus Zidane vrijdag op een persconferentie.

De oud-middenvelder wilde niet ingaan op de eventuele gevolgen van een nederlaag voor zichzelf. "Het belangrijkste is dat we hard blijven werken met de hele groep. Dan kunnen er positieve dingen gebeuren."

Zidane moet het in zijn eerste 'Clasico' als trainer in ieder geval doen zonder Raphaël Varane. De Franse verdediger heeft een blessure aan een kuitspier in zijn linkerbeen opgelopen

'De Koninklijke' verloor de eerste ontmoeting dit seizoen met Barcelona in eigen huis met 0-4. Rafael Benitez was toen nog de hoofdtrainer in Madrid.

"Ik heb dat duel weer gezien ter voorbereiding op deze wedstrijd, maar ik heb er niet over gesproken met de spelers. Ze weten wat er gebeurd is", zei Zidane.

Video: Zidane: 'Iedereen weet waartoe Benzema in staat is'

Wolfsburg

Real Madrid speelt woensdag een uitduel in de kwartfinales van de Champions League met VfL Wolfsburg. Die wedstrijd is voor Zidane nu nog van ondergeschikt belang.

"Het duel met Barcelona is het belangrijkste. Pas daarna gaan we ons richten op de Champions League en zullen we weer het best mogelijke team opstellen. Ik zal wel iets meer gaan roteren in de laatste maanden van het seizoen, om een paar spelers iets meer rust te geven. Dat kan belangrijk zijn."

Mogelijk krijgt James Rodriguez dan ook meer speeltijd. De Colombiaan liet afgelopen week in Colombiaanse media weten niet blij te zijn met zijn status als bankzitter bij Real.

"Niemand vindt het leuk om op de bank te zitten, maar James weet dat hij belangrijk is voor het team. Het is altijd moeilijk voor een speler als hij even minder speeltijd krijgt, dus het is normaal dat hij zo reageert. Ik bepaal uiteindelijk de opstelling en stel daarbij het teambelang altijd voorop."

Het duel tussen FC Barcelona en Real Madrid begint zaterdag om 20.30 uur. Rond de wedstrijd zal er een eerbetoon zijn voor Johan Cruijff, die vorige week donderdag overleed.

Bekijk het programma en de stand in de Primera Division