Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst beschikt over een fitte selectie voor het Eredivisieduel van zaterdag met Excelsior.

Alleen de langdurig geblesseerden Terence Kongolo en Warner Hahn ontbreken in de selectie voor de Rotterdamse stadsderby.

Aanvoerder Dirk Kuijt keert weer terug van een schorsing, maar Van Bronckhorst wilde niet bevestigen dat de aanvaller ook direct weer in de basis start.

"Met de beschikbaarheid van Bilal, Kuijt en Toornstra hebben we een luxeprobleem Dat is niet altijd makkelijk, maar voor een trainer is het prettig om keuzes te kunnen maken", aldus de 41-jarige trainer.

Van Bronckhorst had vanwege de interlandperiode pas vrijdag weer al zijn spelers op het trainingsveld. Hij waarschuwt zijn selectie voor onderschatting tegen nummer zestien Excelsior.

"Het is een team dat niet voor niets staat waar ze nu staan, maar het is wel een team waar je altijd voor moet oppassen. Kijk maar naar vorig seizoen."

Feyenoord kwam toen in eigen huis met 0-2 achter, maar won alsnog met 3-2. "Het ligt aan onszelf of we dat opnieuw toelaten. We moeten scherp aan de wedstrijd beginnen om de goede reeks die we voor de interlandbreak hebben neergezet, voort te zetten."

Gelderse derby

NEC moet het zondag in de Gelderse derby tegen Vitesse stellen zonder twee bepalende spelers. Aanvoerder Rens van Eijden en topschutter Christian Santos ontbreken beiden in de selectie van trainer Ernest Faber.

Van Eijden kreeg twee weken geleden, voor de interlandperiode, tegen ADO Den Haag zijn vijfde gele kaart van het seizoen. Dat leverde de verdediger een schorsing van één wedstrijd op. Spits Santos zit tegen Vitesse zijn tweede van drie duels schorsing uit, de straf die hij kreeg voor het uitdelen van een klap in de wedstrijd tegen Excelsior. Zonder de topschutter (vijftien treffers) verloor NEC met 1-0 bij ADO.

Vitesse komt zonder reservekeeper Piet Velthuizen (rugklachten) naar Nijmegen. De inzetbaarheid van Izzy Brown is nog onzeker. Op de ranglijst is het verschil tussen de Gelderse rivalen drie punten, in het voordeel van de Arnhemse club.

Bekijk het programma en de stand in de eredivisie